Nog geen duidelijkheid over definitieve invoering 2toDrive

By 27 februari 2018Nieuws, Verkeerspro

Zowel het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat als het CBR kunnen nog geen duidelijkheid geven over de invoeringsdatum van 2toDrive. De pilot, waarbij jongeren op hun zeventiende hun rijbewijs kunnen halen, liep 31 oktober vorig jaar af en had over moeten gaan in wetgeving, maar dit bleek nog niet te zijn gebeurd. Voor een deel van de jongeren geldt momenteel een overgangsregeling, anderen moeten wachten op de definitieve invoering. 

De gevolgen van de problemen bij 2toDrive zouden beperkt blijven, omdat het project begin 2018 definitief zou worden ingevoerd. Tot op heden is dat niet gebeurd. Wel geeft zowel het ministerie als het CBR aan ‘op korte termijn’ meer te kunnen vertellen.

Wachten met examens

Bij 2toDrive kunnen jongeren vanaf 16,5 jaar rijles volgen en op hun 17e het rijexamen afleggen. Tot hun 18e rijden ze onder begeleiding van een ervaren bestuurder. Voor jongeren die op 1 november 2017 16 jaar of ouder was, is er niks veranderd. Voor deze groep geldt een overgangsregeling.

Jongeren die op 1 november nog geen 16 jaar waren, moet wachten met rijles tot de wet is ingevoerd. Zij kunnen nog geen theorie-examen afleggen of rijles volgen tot de wetgeving rond is. Eerder liet het CBR aan RijschoolPro weten dat de problemen bij 2toDrive maar voor een kleine groep gevolgen heeft: “Het gaat om ongeveer twintig leerlingen per maand die normaal gesproken direct na hun 16e verjaardag zouden beginnen aan het theorie-examen.” Het volgen van rijlessen is sowieso pas toegestaan als de leerling 16,5 jaar is. Het CBR verwacht dat als deze leerlingen de leeftijd van 16,5 jaar bereikt hebben, de wet al definitief is.

Lees ook:

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van RijschoolPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Bron: Verkeerspro Auteur: Nadine Kieboom Publicatie datum: Fri, 23 Feb 2018 12:53:11 +0000

Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt