Instructeurs zetten met ludieke actie CBR-examinatoren in het zonnetje

By 4 april 2018Nieuws, Verkeerspro

‘Dit CBR verdient een standbeeld’. Dat zien examenkandidaten deze week als ze wegrijden bij het CBR in Berkel-Enschot. Op de rotonde tegenover het examencentrum staan vijf opgedirkte poppen met de voornamen van examinatoren die werkzaam zijn bij het CBR. De examinatoren van het CBR zijn onderworpen aan de jaarlijkse traditie: een goede 1 april-grap. “We wilden de examinatoren een hart onder de riem steken,” vertelt mede-initiatiefnemer Boudewijn Pijnappel.

Het idee ontstond tijdens een bestuursvergadering van de belangenvereniging voor rijschoolhouders in Berkel-Enschot. De 55 instructeurs vonden dat het CBR wel eens in het zonnetje gezet mocht worden. “Hoewel de wachttijden van het CBR vaak negatief in het nieuws zijn, waarderen wij het enorm dat veel examinatoren overwerken om de wachttijden terug te dringen.” Pijnappel ziet het als een knipoog naar het CBR.

De tekst gaat verder onder de foto

Dit CBR verdient een standbeeld

Stropdas en colbert

De levensgrote poppen zijn, net als de examinatoren bij het CBR, herkenbaar. Ze dragen een colbert en een stropdas. Daarnaast wijzen ze allerlei verschillende kanten op, iets wat nog dagelijks voorkomt op het praktijkexamen. Ook hangt er een lijst met ongeveer 30 voornamen van de examinatoren die bedankt worden voor hun inzet. “We hebben een lijst gemaakt van examinatoren die wij kennen, maar we willen niemand buiten sluiten”, aldus Pijnappel. “Er is natuurlijk ook een vrouwelijke examinator, want ook die willen wij ook bedanken.”

De levensgrote figuren zijn ooit ontworpen door plaatselijk kunstenaar Harm Jan Vrolijk om de voorbijgangers welkom te heten. Eens in de zoveel tijd worden de poppen omgedoopt tot bekende personen, zo vertelt Pijnappel. “Je ziet vaak dat bepaalde clubs rond carnaval grappen uithalen met de beelden, daar kwam ook ons idee vandaan.”

Leuke reacties

De belangenvereniging heeft de foto’s inmiddels doorgestuurd naar de examenmanager in Berkel-Enschot. “We denken niet dat het verkeerd valt, want we hebben een goede verstandhouding met de examinatoren. Natuurlijk hopen we op leuke reacties.” Examinatoren moet nog even wachten totdat het paasweekend is afgelopen totdat ze zelf kennis maken met hun evenbeelden. De modellen blijven tot uiterlijk woensdagavond staan.

Lees ook:

Bron: Verkeerspro
Auteur: Willem de Hoog
Publicatie datum: Sun, 01 Apr 2018 10:50:07 +0000




Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt