Gevaarlijke auto-challenge hit ondanks waarschuwingen

By 11 augustus 2018Nieuws, Verkeerspro

Het wordt de ‘In My Feelings challenge’ of ‘Kiki challenge’ genoemd op social media: uit een langzaam rijdende auto springen en vervolgens dansen op het nummer In My Feelings van rapper Drake. Rijinstructeurs hebben op Facebook geen goed woord over voor de challenge. 

Radio 538 deed er onlangs in Nederland een schepje bovenop door een filmpje te plaatsen van dj’s Wietze en Chris, waarin ze meededen aan de hype. ‘Kansloos’, ‘slecht voorbeeld voor jongeren’, en ‘boycot 538’, waren de reacties vanuit de rijschoolbranche.

‘Kwajongensstreek’

Volgens een persvoorlichter van Radio 538 moet er niet te zwaar aan getild worden: “Het is een kwajongensstreek van Wietze en zijn sidekick en zij hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat dit filmpje verantwoord is gemaakt. Wij gaan er ook van uit dat onze luisteraars zelf logisch nadenken over alles wat ze doen”, laat 538 desgevraagd weten.

In Putten liep de rage enkele dagen geleden compleet uit de hand. De auto van de bestuurder belandde tegen een boom. Andere auto’s moesten zelfs uitwijken. De video’s waar de challenge niet goed afloopt, zijn het populairst op internet.

‘Ongelooflijk dom’

Ook Veilig Verkeer Nederland is niet te spreken over de gevaarlijke rage. “Je ziet veel van dit soort filmpjes op internet waar mensen van hun sokken worden gereden als ze op de openbare weg een dansje doen. Het is levensgevaarlijk en ongelooflijk dom om dit in het verkeer te doen”, zegt woordvoerder Rob Stomphorst. “Bovendien dekt de verzekering de schade niet. Zet je de auto stil op je erf en doe je daarnaast een dansje? Geen probleem.”

Het CBR reageert kort maar krachtig op de challenge: “Dit is gevaarlijk”, zegt woordvoerster Irene Heldens. “Voor jezelf en voor anderen. Niet doen dus!” Ook minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft via Twitter gereageerd op de hype: “Waanzin! Niet doen!”.

Lees ook: Nieuwe campagne tegen drugsgebruik in verkeer

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Tue, 07 Aug 2018 15:36:44 +0000




Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt