‘Begeleid rijden bij C-rijbewijs biedt kansen voor bedrijven’

By 14 november 2017Nieuws, Verkeerspro

De Duitse Verkeersveiligheidsraad wil de minimumleeftijd van het C-en CE-examen verlagen naar 17 jaar. Duitsland kampt al jaren met een tekort aan beroepschauffeurs. De raad denkt dan ook dat een verlaging van de minimumleeftijd meer jonge vrachtwagenchauffeurs aantrekt, meldt Die Welt.

De Duitse Verkeersveiligheidsraad is een onafhankelijke instelling ter bevordering van de Duits verkeersveiligheid. De organisatie roept de regering op tot een proef die vergelijkbaar is met 2toDrive. Wanneer de proef succesvol verloopt zou deze wettelijk vastgelegd kunnen worden.

Een bewezen toevoeging

“Het begeleid rijden heeft bewezen een toevoeging te zijn onder jonge automobilisten, en wij adviseren het dan ook voor het groot rijbewijs” aldus Jürgen Bente van de raad. De regeling zou betekenen dat Duitse leerlingen op 17 jarige leeftijd het C- en CE-examen kunnen afleggen. Tot hun 18e rijden ze dan onder begeleiding van een ervaren bestuurder. De begeleider moet beschikken over een C of CE rijbewijs.

Eerder dit jaar pleitte Bente in Duitsland al voor het verlagen van de minimumleeftijd voor het B-examen naar 16 jaar. Volgens Bente is er genoeg bewijs dat dit de verkeersveiligheid zal bevorderen.

2toDrive Nederland

In Nederland liep het 2toDrive-experiment op 1 november af, terwijl de wetgeving nog niet rond is. Dit zorgde in de rijschoolbranche voor een hoop onrust. Naar verwachting wordt 2toDrive begin 2018 definitief vastgelegd. Tot die tijd mogen leerlingen die na 1 november de leeftijd van 16 bereiken geen examen doen.

Lees ook:

Bron: Verkeerspro
Auteur: Willem de Hoog
Publicatie datum: Wed, 08 Nov 2017 08:35:40 +0000




Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt