CBR: instructeur mag met maximaal 12 examens meerijden

By 26 maart 2018Nieuws, Verkeerspro

Veel rijinstructeurs werden deze week overrompeld door een mededeling van het CBR. In diverse examencentra hing een brief waarin werd aangekondigd dat rijinstructeurs vanaf april nog maar maximaal 12 keer per jaar met een praktijkexamen mee mogen rijden. Maar, zoals sommigen al vermoedden, gaat het om een 1 aprilgrap, geeft een woordvoerster toe tegenover RijschoolPro.

Anita Feher van autorijschool Feher uit Heinkenszand stuurde een foto naar de redactie van RijschoolPro van de brief die in het examencentrum in Goes hing. “Ik zit in een appgroep met instructeurs, niemand begrijpt er iets van”, zegt Feher. “Als het een 1-aprilgrap is, waarom dan zo vroeg?” Feher en haar collega’s wilden graag weten hoe het precies zit.

Rittenkaart

In verschillende examencentra hing de volgende mededeling: “Naast de controle op de instructeurspas start het CBR in april met het maximeren van het aantal meerijd-momenten tijdens het examen. Uit een belastbaarheidsonderzoek is gebleken dat het vele meerijden tot een extra belasting leidt.”

“Per jaar mag een instructeur maximaal 12 keer meerijden. Vanaf 1 april zijn persoonlijke rittenkaarten op naam van de instructeur te verkrijgen bij de coördinatoren. Dit bericht zal binnenkort ook op TOP verschijnen. Voor eventuele vragen kunt u zich wenden tot de kring-coördinator van de oproepplaats.”

WRM-pas

Rijinstructeurs hoeven zich dus geen zorgen te maken. Overigens is de controle op de instructeurspas géén grap. Het CBR gaat vanaf 10 april alle rijinstructeurs standaard controleren op de WRM-bevoegdheid.

Lees ook: Geslaagde 1 aprilgrap Jeugdjournaal: rijles vanaf 13 jaar

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van RijschoolPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Bron: Verkeerspro Auteur: Nadine Kieboom Publicatie datum: Wed, 21 Mar 2018 16:11:36 +0000

Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt