Utrechtse wethouder reikt certificaat uit na elektrische rijopleiding

By 4 april 2018Nieuws, Verkeerspro

De Utrechtse verkeerswethouder Lot van Hooijdonk heeft het eerste ‘certificaat elektrisch autodelen’ uitgereikt aan een leerling die een elektrische rijopleiding heeft gevolgd bij Veronica Verkeersschool. De pas geslaagde Evita van den Brink kan nu deelnemen aan het autodeelproject We Drive Solar. In totaal zijn er 35 elektrische deelauto’s operationeel in de regio Utrecht.

Verkeersschool Veronica heeft inmiddels al veel leerlingen aan een rijbewijs geholpen na het lessen in een elektrische auto. De verkeersschool in Utrecht Oost gaat nu nog een stap verder door op te leiden naar elektrisch autodelen in plaats van naar autobezit.

‘Prima alternatief’

“Veel van onze leerlingen willen geen auto bezitten in een drukke stad, maar hebben wel af en toe een auto nodig en willen dit zo duurzaam mogelijk”, vertelt rijschoolhouder Ernest Alvares van Veronica Verkeersschool. “Met het initiatief We Drive Solar is elektrisch autodelen met de kracht van de zon een prima alternatief. We focussen de eerste lessen vooral op het elektrisch rijden, zodat leerlingen de voordelen ervaren van rijden in een schone duurzame elektrische auto.”

Bovendien wil de rijschool dit initiatief verder faciliteren en heeft een We Drive Solar-auto laten plaatsen in de Van Esveldstraat. Iedereen die geslaagd is voor het ‘elektrisch rijbewijs’ krijgt daarna de We Drive Solar-auto een dag mee. Bijzonder is dat deze auto ook gebruikt kan worden als lesauto. Alvares: “Zo leer je ook echt hoe alles werkt in de auto die je na het behalen van je rijbewijs kunt gaan rijden. Van het aansluiten van de laadkabel tot de extra technische snufjes aan deze moderne auto.” Volgens Alvares kunnen ook andere rijscholen in de regio van deze mogelijkheid gebruikmaken.

Certificaat

Wethouder Lot van Hooijdonk is enthousiast over het initiatief en ziet voordelen in een ‘certificaat rijbewijs voor elektrisch autodelen. Van Hooijdonk: “Gedeelde schone mobiliteit levert een meerwaarde aan de leefbaarheid van de stad.”

Alvares hoopt dat deze ludieke uitreiking een serieus vervolg kan krijgen bij het CBR. “Klanten kunnen tot 35% besparen op het aantal lessen als ze kiezen voor een elektrisch rijexamen dat zij nodig hebben en het levert écht een bijdrage aan een duurzame toekomst.”

We Drive Solar

We Drive Solar biedt elektrisch rijden aan in de Provincie Utrecht. We Drive Solar is geschikt voor iedereen met een geldig rijbewijs van 18 jaar en ouder. Ervaring met elektrisch rijden is niet nodig. In totaal zijn er 35 elektrische deelauto’s operationeel in Utrecht.

Bij We Drive Solar wordt gebruik gemaakt van een nieuw energiesysteem met duizenden zonnepanelen en een groot aantal slimme laadpalen. Alle auto’s rijden op zonne-energie die in de wijk is opgewekt.

De auto van We Drive Solar is de nieuwe Renault Zoe. Deze auto maakt elektrisch rijden aantrekkelijk vanwege een bereik van bijna 300 km op één batterijlading. Bij de We Drive Solar-auto zit een laadpunt en eigen parkeerplek, airco, TomTom-navigatie, bluetooth en parkeersensoren. Echte autosleutels heb gebruikers niet meer nodig. Reserveren, openen en sluiten gaat via de smartphone.

Lees ook:

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Tue, 27 Mar 2018 11:11:53 +0000




Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt