Rijscholen op de bres voor omgekomen collega

By 4 mei 2018Nieuws, Verkeerspro

Binnen een dag nadat bekend werd dat een rijinstructeur uit Amersfoort door een tragisch ongeval om het leven is gekomen, hebben collega-rijschoolhouders zich al verzameld om zijn leerlingen op te vangen. Volgens initiatiefneemster Patricia Nijman zijn er al voldoende rijinstructeurs gevonden die de lessen van zijn leerlingen belangeloos over willen nemen.

Dinsdagochtend vond een tragisch ongeval plaats in het centrum in Bussum. Een lesauto kwam stil te staan op een bewaakte spoorwegovergang. De 18-jarige leerlinge die achter het stuur zat, wist op tijd de auto te verlaten. Voor de instructeur, de 66-jarige Henk Reinink uit Amersfoort, was het echter te laat. Reinink overleefde de klap van de intercity niet.

Rijschoolhouder Patricia Nijman uit Venhuizen kende Reinink alleen van gezicht. Toch wilde ze als buitenstaander niet zomaar toe staan kijken. “Ik wilde graag met collega’s de handen ineenslaan om de leerlingen, als zij dat willen, op te vangen.” Nijman deed gisteren een oproep aan haar collega’s op Facebook. Veel instructeurs boden daar hun hulp al aan.

Telefoon roodgloeiend

Inmiddels heeft Nijman contact gehad met zijn familie. Ze heeft afgesproken de communicatie met de leerlingen op zich te nemen. “De telefoon staat daar roodgloeiend. Niet alle leerlingen zijn al op de hoogte van wat er is gebeurd. Maar de familieleden hebben momenteel veel andere zaken aan hun hoofd.” Ze brengt woensdag een bezoek aan de familie om de agenda van Reinink op te halen en andere praktische zaken te bespreken.

Samen met behulp van een regionale ondernemersvereniging waarbij Reinink was aangesloten, zijn er inmiddels al voldoende instructeurs gevonden om belangeloos te helpen. Het gaat met name om de regio Eemnes, het werkgebied van Reinink. Nijman: “Vaak wordt gezegd dat we als rijscholen alleen maar concurrenten van elkaar zijn. Op deze manier kunnen we laten zien dat we wél voor elkaar klaar staan.”

Bloemen

Burgemeester Han ter Heegde van de gemeente Gooise Meren noemt het ongeluk ‘afschuwelijk’ en ‘enorm tragisch’, meldt het Bussums Nieuws. “Ik heb met de weduwe van de rijinstructeur gesproken en mijn diepe medeleven uitgesproken. Mijn gedachten gaan ook uit naar het meisje, die dit heeft moeten meemaken. Heel verschrikkelijk voor haar. Ik probeer contact met haar te leggen, maar dat is tot op heden nog niet gelukt”, zo zegt de burgemeester.

Op de plaats van het ongeval liggen al bloemen. Ook rijschoolhouders hebben een bezoek gebracht aan deze plaats en hun condoleances overgebracht aan de nabestaanden. (Foto: rijschoolhouder Duco Scholtanus)

Lees ook: Omgekomen instructeur is 66-jarige Henk Reinink

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Wed, 02 May 2018 09:03:18 +0000




Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt