Massale controle rijinstructeurs; één lesauto in beslag genomen

By 5 november 2017Nieuws, Verkeerspro

Een grote groep rijschoolhouders zijn vorige week donderdag in Amersfoort door de politie gecontroleerd. In totaal werden 37 lesauto’s aan de kant gezet. De politie deed dit naar eigen zeggen omdat rijschoolhouders niet altijd beschikken over de vereiste papieren. Zes lessen konden niet voortgezet worden omdat de leerling zich niet kon identificeren. Daarnaast nam de Belastingdienst een lesauto in beslag.

De controle vond plaats tussen 10.30 en 12.30 uur. Team Bijzondere Verkeerstaken werkte tijdens de controle samen met het Verkeershavingsteam.

Fiscale wanbetaler

De instructeur waarvan de lesauto in beslag werd genomen, bleek openstaande verkeersboetes te hebben en stond bekend bij de Belastingdienst als wanbetaler. De instructeur was met zijn leerling op weg naar het examen en daarom nam de politie niet direct actie. Na het examen betaalde de instructeur de openstaande boetes en werd zijn auto door de Belastingdienst in beslag genomen. De leerling slaagde wel voor het examen.

Daarnaast konden een aantal leerlingen zich niet identificeren, iets dat wel vereist is tijdens de rijles. De politie heeft deze overtreders geen bekeuring gegeven, wel moest de rijles beëindigd worden. Overigens had een lesauto defecte verlichting.

‘Vaker controleren’

De politie controleerde louter op lesauto’s. Een woordvoerder van de politie legt uit: “De gedachte hierachter is dat sommige rijinstructeurs niet altijd de vereiste papieren hebben.” Er was één instructeur die zijn bevoegdheidspas niet kon tonen.

Team Bijzondere Verkeerstaken richt zich tijdens dit soort controles op bijzondere weggebruikers, zoals rijinstructeurs. Volgens een woordvoerder van de politie Amersfoort kunnen de controles vaker plaatsvinden, en door heel Nederland.

Lees ook: Whatsapp frauderende examinator: ‘Bedankt voor de samenwerking’

Bron: Verkeerspro
Auteur: Willem de Hoog
Publicatie datum: Mon, 30 Oct 2017 13:33:31 +0000




Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt