Smit Rijschoolservice lanceert klassikale motorcursus

By 5 november 2017Nieuws, Verkeerspro

Smit Rijschoolservice heeft een klassikale theorie-opleiding ontwikkeld speciaal voor de motorfiets. Met onder meer 3D-afbeeldingen, een situatiemaker en tal van aanpassingsmogelijkheden kunnen rijscholen een theoriecursus aanbieden die helemaal op de motorkandidaat is afgestemd. 

Volgens Ronald Brekelmans van Smit Rijschoolservice is er veel vraag naar een programma dat speciaal voor motorrijders is ontwikkeld. “Veel rijscholen laten hun motorleerlingen theorieles volgen bij de autokandidaten. Dat is logisch, want 80 procent van de theorie komt overeen. Wel zijn er natuurlijk enkele aandachtsgebieden voor motorrijders in het bijzonder.”

Met name de plaats op de weg wijkt hierin af van auto’s, vertelt Brekelmans. “Denk alleen al aan zebrapaden: het is voor motorrijders beter om niet over de witte vlakken te rijden, die kunnen glad zijn.” Vooral vanuit motoropleidingen is er veel vraag naar deze theoriecursus, merken ze bij Smit Rijschoolservice. “Echte motorrijscholen willen ook échte motortheorie geven.”

3D-afbeeldingen

Smit Rijschoolservice heeft de afbeeldingen in het programma zoveel mogelijk overeen laten komen met de beelden die het CBR gebruikt in het theorie-examen. “Wanneer een kandidaat op het examen ineens ander soort afbeeldingen voorgeschoteld krijgt, kan dat behoorlijk wat stress opleveren. Dat kunnen we hiermee helpen voorkomen.”

De tekst gaat verder onder de foto

Een screenshot uit het programma

De rijscholen krijgen geen standaardversie opgestuurd waarmee ze zelf aan de slag moeten. “We installeren het programma bij de rijschool, zodat we het helemaal kunnen afstemmen op hun voorkeuren. Ook geven we meteen een uitleg over hoe het systeem werkt. Dat doen we net zo lang tot de klant het begrijpt.”

Situatiemaker

Het nieuwe programma is gemaakt met het educatieve softwarepakket ActivInspire, een ‘luxe versie’ van PowerPoint. Het programma kunnen rijschoolhouders naar eigen inzicht indelen en aanpassen. “Ze kunnen er onderdelen uithalen die voor hen niet van toepassing zijn, of juist onderwerpen of beeldmateriaal aan toevoegen.” De dia’s kunnen zowel vooraf als tijdens de lessen bewerkt worden.

Interessant is ook de situatiemaker, waarin de rijschool zelf een situatie in 3D kan tekenen met alle bijbehorende onderdelen, zoals wegmarkering, verkeerslichten en voertuigen. “Bij iedere rijschool zijn er bijvoorbeeld wel verkeerssituaties in de omgeving te bedenken waar leerlingen regelmatig over struikelen. Zij kunnen de situatie zo tekenen dat die precies op de lokale situatie lijkt.”

Eerder dit jaar werd al de klassikale opleiding voor taxi en tractor geïntroduceerd. Ook de klassikale opleidingen voor de categorieën B, C en D zijn verkrijgbaar bij Smit Rijschoolservice.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Tue, 31 Oct 2017 13:08:59 +0000
Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt