LBKR: ‘Politiek vervolgt debat rond wijzigingen WRM’

By 14 november 2017Nieuws, Verkeerspro

Met de samenstelling van het nieuwe kabinet wordt het overleg rond de wijziging van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM) weer vervolgd. De commissie zal tijdens de procedurevergadering woensdag de stand van zaken bespreken. De LBKR, een beroepsgroep voor de rijschoolbranche, heeft de ontwikkelingen van de laatste weken intensief gevolgd. Bert de Weerd vertelt namens de belangengroep over de politieke verschuivingen.

“Het was het even wachten op hoe de verdeling van de taken in de Tweede Kamer er voor Infrastructuur en Waterstaat, voormalig Infrastructuur en Milieu, eruit zou komen te zien. Eind vorige week werd duidelijk hoe de taken bij de partijen zijn verdeeld. Vooral SP, CDA, VVD en D66 hebben zich de afgelopen jaren betrokken getoond met het wel en wee in de rijschoolbranche.

D66 trekt minister aan de mouw

Voor de SP blijft Cem Lacim als woordvoerder voor verkeer en daarbij ook de rijschoolbranche actief. Het onderwerp ‘verkeer’ wordt bij D66 overgedragen naar Matthijs Seinnot, nu is dat nog Rob Jetten. Uit een berichtenwisseling tussen een bestuurslid van LBKR met Rob Jetten blijkt dat hij het op een goede manier zal overdragen aan zijn collega Seinnot en de ontwikkelingen mbt de WRM met interesse zal blijven volgen. Jetten gaat namens D66 aanstaande woensdag aan de nieuwe Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) vragen hoe het ervoor staat met de wijzigingsvoorstellen met betrekking tot de WRM aan de Tweede Kamer.

Meer boerenverstand in de kamer

Bij de VVD heeft Barbara Visser het stokje overgedragen aan haar collega Remco Dijkstra. Martijn van Helvert van het CDA heeft zijn taken in de Tweede Kamer overgedragen aan Mauritz von Martels. LBKR heeft zowel Van Helvert als Barbara Visser bedankt voor hun inzet voor de rijschoolbranche de afgelopen jaren in de Kamer en succes gewenst met hun nieuwe werkzaamheden.

Zowel von Martels (CDA) als Dijkstra (VVD) hebben naast de nodige politieke ervaring ook ervaring als ondernemer. CDA’er en veehouder Von Martels is na een actieve verkiezingscampagne, met voorkeurstemmen in de Tweede Kamer gekomen. Het motto van zijn verkiezingscampagne “Meer boerenverstand in de Tweede Kamer” sprak daarbij veel mensen aan, waaronder LBKR. De beroepsgroep ziet dan ook uit naar de gesprekken met de nieuwe woordvoerders.

In de aanloop naar het aanbieden van het manifest op 23 juni en ook daarna, heeft LBKR met verschillende politieke partijen goede gesprekken gevoerd over de inhoud van het manifest.”

Lees ook: Belangengroep LBKR gaat verder als stichting

Bron: Verkeerspro
Auteur: Willem de Hoog
Publicatie datum: Tue, 07 Nov 2017 13:10:51 +0000
Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt