Seat Arona uitgeroepen tot ‘beste koop’ in Europa

By 14 november 2017Nieuws, Verkeerspro

De Seat Arona is door Autovista Group, een onderzoeksbureau in de auto-industrie, tot ‘beste koop in Europa’ uitgeroepen. Volgens het onderzoek behoudt de Arona in zijn segment de hoogste restwaarde en schrijft hij het minst af. De compacte crossover is ook door ANWB positief getest.

Vanaf 9 november staat de nieuwe Seat Arona in de showroom. De crossover neemt het op tegen de Opel Crossland X, de Citroën C3 Aircross, de Kia Stonic, Renault Captur en de Skoda Karo. De efficiënte TSI- en TDI- motoren die zorgen voor lage verbruiks- en onderhoudskosten maakt de Arona, met B-label, een ideaal lesvoertuig.

Onderzoek

In het onderzoek werd gekeken naar de restwaarde en afschrijving van auto’s in de zes belangrijkste Europese markten. Het onderzoeksbureau concludeert dat de ‘SUV made in Barcelona’ de minste afschrijving heeft binnen zijn klasse. De geënquêteerden oordeelden de auto’s op prestatie, comfort, en het ruime interieur.

ANWB noemde de Arona deze maand ‘een schot in de roos’. De organisatie heeft alle auto’s die in het segment ‘crossover’ vallen vergeleken en concludeert: “tegen al het geweld is deze Arona prima opgewassen.”

Uitrusting

De Arona is gebaseerd op de Seat Ibiza, alleen is het voertuig hoger en langer. Daarnaast is de auto standaard uitgerust met een multimediasysteem. Het systeem bevat onder andere touchscreen, parkeersensoren achter en cruise control. De Xcellence edition is ook voorzien van een navigatiesysteem, automatische inparkeerhulp, een achteruitrijcamera en climate control.

Daarnaast biedt Seat ook veiligheidssystemen aan. De technologische innovaties zijn onder andere adaptieve cruise control met front assist, vermoeidheidsherkenning en dode hoek assistent.

Lees ook: Verkoop Seat fors gestegen in eerste kwartaal

Bron: Verkeerspro
Auteur: Willem de Hoog
Publicatie datum: Tue, 07 Nov 2017 08:55:20 +0000
Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt