Zwitser verliest rijbewijs na overdosis Red Bull

By 19 november 2017Nieuws, Verkeerspro

Een 34-jarige Zwitser verloor onlangs zijn rijbewijs omdat hij door het drinken van te veel Red Bull positief testte op een speekseltest. De automobilist werd in het Zwitserse Biberist staande gehouden. Hij verklaarde aan de politieagenten dat hij veel energiedrankjes had geconsumeerd, maar kon alsnog het rijbewijs inleveren.

De Zwitser moest drie weken wachten op de uitslag van het bloedonderzoek. Toen bleek dat een ‘overdosis’ Red Bull inderdaad de oorzaak was, kreeg hij het rijbewijs weer terug.

Staande houding

De politieagenten lieten aan Vice weten dat de bestuurder staande werd gehouden omdat hij ‘nerveus gedrag’ vertoonde. “We hebben de speekseltest gebruikt omdat deze verschillende stoffen aantoont die invloed kunnen hebben op het rijvermogen. Toen bleek dat hij positief testte op amfetamine, moesten wij overgaan tot nader onderzoek”. Het nader onderzoek bevestigde de verklaring van de bestuurder, en hij kreeg zijn rijbewijs terug.

Volgens het Legal Institute of Medicine, die het bloed van de Red Bull-junkie onderzocht, zijn er geen andere gevallen bekend van deze aard. Het instituut laat weten dat de speekseltest wel degelijk betrouwbaar is en dat dit slechts gaat om een uitzondering.

‘Lik geen eurobiljet’

Volgens toxoloog Wolfgang Weinmann van de universiteit van Bern zijn er meerdere stoffen die de speekseltest kunnen beïnvloeden. De toxoloog licht toe: “Ook het eten van kaas kan effect hebben op de uitkomst van de speekseltest. Daarnaast moet een bestuurder beslist geen eurobiljet likken voordat hij de weg op gaat, 16 procent van deze briefjes bevat cocaïne.”

Lees ook:

Bron: Verkeerspro
Auteur: Willem de Hoog
Publicatie datum: Fri, 17 Nov 2017 08:54:00 +0000
Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt