‘Mevrouw wat doet u hier? U heeft helemaal geen Parkinson!’

By 24 november 2017Nieuws, Verkeerspro

Mevrouw Studer stond perplex toen ze haar rijbewijs wilde verlengen en een brief kreeg van het CBR. De brief deelde de vrouw mede dat ze Parkinson had. Ondanks dat de vrouw zeker wist dat ze geen hersenziekte had, ging ze toch langs bij een neuroloog. De arts was verstomd: “Mevrouw wat doet u hier? U heeft helemaal geen Parkinson!” Dat meldt De Telegraaf.

De 78-jarige vrouw was voorafgaand aan de brief netjes langs een onafhankelijk huisarts gegaan en had zodoende een medische verklaring. Na de medische verklaring ging de vrouw op voor de rijtest, en deze werd positief beoordeeld. Een paar weken later kreeg de senior een brief waarin stond dat ze Parkinson had.

‘Muur van onbegrip’

Mevrouw Studer belde direct het CBR om de fout recht te zetten, maar stuitte tegen een ‘muur van onbegrip’. Tot haar ergernis moet ze eerst langs de neuroloog. In de tussentijd mocht ze niet meer deelnemen aan het verkeer.

De vrouw weet niet waar het mis is gegaan. Na de brief van het CBR voelt de vrouw zich ellendig: “Ik voel mij gegijzeld in mijn eigen woning en ben afhankelijk van de goedheid van anderen die boodschappen voor mij willen doen. Als je echt ziek bent is het niet erg een beroep te doen op je medemens, maar nu moet ik het doen vanwege de domheid bij het CBR.”

Geen Parkinson

De neuroloog zag meteen dat vrouw geen Parkinson had. “Hij was net zo stomverbaasd als ik en heeft het CBR zelfs een boze brief gestuurd”, vertelt de gedupeerde. “Ik kan zo boos worden om de laksheid bij zo’n organisatie.”

Het CBR laat aan De Telegraaf weten geen inhoudelijke uitspraken te doen over kandidaten. “Ik kan wel melden dat het voor ons inmiddels is afgehandeld en dat mevrouw een nieuw rijbewijs bij haar gemeente kan aanvragen. We hebben haar dat telefonisch meegedeeld.” Het CBR laat aan RijschoolPro weten: “Het CBR neemt alleen besluiten op basis van informatie die wij krijgen van of een arts of de betrokkene zelf. Wij stellen geen diagnoses.”

Lees ook: Rechter bevestigt: slecht rijgedrag kan zonder dossier gemeld worden bij CBR

Bron: Verkeerspro
Auteur: Willem de Hoog
Publicatie datum: Mon, 20 Nov 2017 10:04:01 +0000
Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt