Chauffeur rijdt in op file: rijinstructeur en leerling omgekomen

By 3 december 2017Nieuws, Verkeerspro

Een rijinstructeur en zijn leerling zijn woensdagavond omgekomen bij een ernstig ongeval op de E34 bij Antwerpen. De lesauto sloot net aan in de staart van een grote file toen een Nederlandse vrachtauto op hen inreed. De 51-jarige instructeur uit Gent en de 18-jarige leerlinge uit Sint-Niklaas waren op slag dood.

Het ongeval gebeurde rond 19.30 uur. De lesauto kwam tussen de Nederlandse vrachtwagen en een voorliggende truck terecht. De leerling zat op het moment van het ongeval achter het stuur. Hulpdiensten hebben de twee slachtoffers nog proberen te reanimeren, maar zonder resultaat. In totaal waren vier vrachtauto’s en twee personenauto’s betrokken bij het ongeval.

‘Kon niet meer ontwijken’

Het rijbewijs van de Nederlandse chauffeur werd voor 15 dagen ingetrokken. Ook werd duidelijk dat de man niet had gedronken. De chauffeur was in shock: “Ik heb wellicht even niet goed opgelet. Plots zag ik een auto voor mij opdoemen”, vertelde de aangeslagen chauffeur tegenover HLN. “Ik kon die auto niet meer ontwijken.”

Een vrachtwagen verloor dinsdagavond op de Antwerpse ring richting Nederland een lading vloeibare siliconen. Twee rijstroken waren sindsdien volledig versperd door het incident. De brandweer had een dag en een nacht nodig om het wegdek schoon te maken. De verkeerschaos staat in België sindsdien bekend als ‘siliconenfile’.

Lees ook: Rijinstructeur na treinbotsing: ‘Door mijn ingrijpen hebben we het overleefd’

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Fri, 24 Nov 2017 10:17:17 +0000
Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt