Video: de nieuwste vraagvormen van het theorie-examen CBR

By 7 januari 2018Nieuws, Verkeerspro

Het CBR heeft een video gemaakt met daarin de nieuwste vraagvormen in het theorie-examen. Ook de single-sleepvraag en de hotspotvraag komen er in voor: de nieuwe vraagvormen die vanaf 2 januari onderdeel zijn van het examen. 

Bij de hotspotvraag geeft de kandidaat antwoord op een examenvraag door een afbeelding aan te tikken. Bij de single-sleepvraag sleept de kandidaat een vinkje naar het juiste antwoord in een afbeelding. De hotspotvraag en de single-sleepvraag komen volgend jaar voor in het theorie-examen auto, motor en bromfiets. Sinds begin 2017 komen kandidaten de sleepvraag tegen in het examen.

Minder tekst nodig

Het theorie-examen blijft continu in ontwikkeling.  De afgelopen jaren zijn meer dan 2.500 vragen toegevoegd aan de vragenbank. In totaal bestaan er meer dan 5.000 vragen. Naast het uitbreiden van de databank, verandert ook de manier van vragen stellen. Zo werkt het CBR steeds minder met tekst.

Het grote voordeel van deze nieuwe vraagvormen is volgens het CBR dat er minder tekst nodig is om een vraag te stellen. ‘Dat is prettig voor al onze kandidaten’. Gemiddeld slaagt 42,7 procent voor het theorie-examen voor de auto.

De eerste vraag uit het theorie-examen in deze video is een hotspotvraag, de tweede een single-sleepvraag:

Lees ook:

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van RijschoolPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Bron: Verkeerspro Auteur: Nadine Kieboom Publicatie datum: Fri, 29 Dec 2017 14:58:01 +0000

Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt