Taakstraf geëist voor rijinstructeur die leerlinge (17) betastte

By 10 januari 2018Nieuws, Verkeerspro

Een 46-jarige rijinstructeur hangt een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een taakstraf van 120 uur boven het hoofd. Hij zou in juni 2017 een minderjarige leerlinge hebben betast en gekust. Die straf eiste de Officier van Justitie (OvJ) afgelopen dinsdag in de rechtszaak tegen de verdachte. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het CBR in Leeuwarden toen het meisje het inparkeren oefende. De rechter doet op 23 januari uitspraak.

De situatie escaleerde toen het meisje op aanraden van de rijinstructeur extra lessen nam om ‘bijzondere verrichtingen te oefenen’, zo stelt de Leeuwarder Courant. “We kwamen ineens dicht met de hoofden bij elkaar en begonnen te zoenen”. De rijleraar greep de leerlinge vervolgens bij de borst en schaamstreek.

Toespelingen

De rijinstructeur had in de weken voorafgaand aan het voorval intensief contact met de leerlinge. De rijinstructeur reageert koel en noemt de interactie ‘slechts grappen en grollen’. “Ik pak je gewoon vol op de mond” is een van de toespelingen, en dit is volgens de OvJ nog een van de onschuldigste berichten.

De verdachte heeft spijt, laat hij weten tijdens de behandeling van de zaak. “Ik weet oprecht niet hoe het heeft kunnen gebeuren. Het zal nooit weer gebeuren”. De rijinstructeur wil camera’s in zijn lesauto hangen om het professionele contact te waarborgen. “Alleen liggen die camera’s nog moeilijk vanwege privacy en zo, heb ik me laten vertellen”, aldus de rijinstructeur.

Uitspraak

De rechtbank in Leeuwarden doet op 23 januari uitspraak in de zaak. De OvJ eist een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden, en een meldplicht bij de reclassering en ambulante begeleiding.

De advocaat van de verdachte heeft de rechtbank gevraagd rekening te houden met de Verklaring omtrent Gedrag, die de verdachte nodig heeft om zijn beroep uit te blijven oefenen. Of de rechter daarin meegaat is de vraag. Het slachtoffer gaf aan: “Ik heb aangifte gedaan zodat de man niet meer slachtoffers maakt.” De OvJ noemt het ‘misbruik van gezag’, en stelt dat de verdachte de leraar-leerling-verhouding niet had mogen misbruiken.

Lees ook:

Bron: Verkeerspro
Auteur: Willem de Hoog
Publicatie datum: Tue, 09 Jan 2018 15:13:40 +0000
Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt