Daling aantal valse eurobiljetten in Nederland

By 1 februari 2018Nieuws, Verkeerspro

Het aantal valse eurobiljetten dat in ons land rondgaat is vorig jaar gedaald met 8,4 procent. De Nederlandsche Bank (DNB) laat weten geen exacte verklaring te hebben voor de afname. Wat volgens DNB wel van invloed kan zijn is de aandacht die het probleem afgelopen jaren heeft gekregen. Zowel politie als justitie hebben flink bijgedragen aan de strijd tegen deze vorm van criminaliteit.

Vooral in de tweede helft van 2017 was een daling te zien in het aantal valse biljetten in Nederland. Wereldwijd nam het probleem licht toe. Afgelopen jaar werden in totaal 694.000 valse eurobiljetten wereldwijd geregistreerd, dat is anderhalve procent meer dan in 2016. Vergeleken met de 21 miljard echte eurobiljetten die wereldwijd in omloop zijn, blijft het aantal valse biljetten relatief klein. De meest vervalste biljetten zijn die van 20 en 50 euro.

Blijf controleren

Volgens DNB is het in slechts enkele seconden te controleren of een biljet echt is of niet. Steeds meer ondernemers maken gebruik van een detectieapparaat, dat het biljet scant op echtheid. Voor het publiek heeft DNB een speciale app ontwikkeld genaamd ‘Echt of vals’. Het controleren, ook door consumenten, zorgt ervoor dat criminelen niet met valse biljetten kunnen blijven betalen.

Lees ook: Boekhouding 2018: hier moeten rijschoolhouders op letten

Bron: Verkeerspro
Auteur: Thom Mandos
Publicatie datum: Mon, 29 Jan 2018 10:22:02 +0000




Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt