Online proefles inplannen: ‘Leerling verwacht niet anders’

By 1 februari 2018Nieuws, Verkeerspro

Wat vinden rijschoolhouders belangrijk op het gebied van rijschooladministratie? Softwareleverancier Dation hield een steekproef onder haar eigen klanten. Tijdens een zogeheten Penthouse Party in het kantoor van Dation in Hengelo konden rijschoolhouders waarde toekennen aan projecten en ideeën die hen waardevol en interessant leken.

Tijdens de Penthouse Party praatte Wouter Eijkelenkamp de rijschoolhouders bij over nieuwste functies van Dation. Daarnaast wil de leverancier van rijschoolsoftware graag weten waar behoefte aan is bij haar klanten.

Om hier achter te komen konden de rijschoolhouders op ludieke wijze waarde toekennen aan projecten of ideeën uit de ‘roadmap’ van Dation. Bij binnenkomst kreeg elke rijschool een stapel ‘Dation Dollars’ die zij vervolgens konden toekennen aan de diverse ideeën en projecten die op grote vellen waren uitgewerkt. Ook konden ze in gesprek gaan met een van de programmeurs en het supportteam.

Online proefles inplannen

Een van de populairste functies van Dation is het online inplannen van proeflessen. Sinds kort is het voor leerlingen mogelijk zelf een proefles in te plannen via de website van de rijschool, zonder dat hij hiervoor telefonisch contact hoeft op te nemen. “Online een proefles inplannen is heel erg 2018”, vertelt Sylvia Wemer van Verkeersschool Nelen. “De generatie na ons verwacht niet anders. Bovendien: als een leerling belt voor een proefles en je kunt niet meteen antwoorden, heb je de kans dat hij al ergens anders een les inplant. Door online te laten reserveren kun je hem direct vastleggen.”

De rijschool uit Amsterdam maakt sinds enkele jaren gebruik van de software van Dation. “Dation is vooruitstrevend en gaat mee met de tijd. Met name op financieel gebied is de koppeling met Dation voor ons erg handig”, vertelt Paul Wemer.

Dation Penthouse Party

Overigens zullen niet alle klanten gebruikmaken van de tool voor het online inplannen van de proefles: “Ik vind het heel goed dat erover nagedacht wordt, maar wij doen daar niet aan mee”, zegt Loda Lieman van Verkeersschool De Ridder. “Wij vinden dat het contact persoonlijk moet blijven. We doen ook niet aan proeflessen, de eerste les is een gewone les. De leerling komt altijd even bij ons langs voor een kennismakingsgesprek.”

Verbeterpunten

Verder werd er veel waarde toegekend aan het vereenvoudigen van het pakket- of prijswijzigingen. Daarnaast vonden de aanwezigen het belangrijk dat facturen snel afgehandeld kunnen worden. Rijschoolhouders konden ook hun eigen ideeën aandragen. Sommige ideeën kwamen meerdere keren terug, zoals het uitbreiden van de velden voor de websitekoppeling, het digitaal ondertekenen van de lesovereenkomst en het signaleren van het theorieverloop.

Thomas van Rooyen van Falke Opleidingen in Rijswijk ziet nog verbeterpunten in de mobiele versie van het Dation Dashboard: “Op mijn telefoon mag het dashboard wel wat uitgebreid worden, er missen nog functies die je op de desktopversie wel kunt vinden.” De rijschool werkt met vier instructeurs. “Sommigen waren nog gewend om alles op papier bij te houden, en namen een complete map mee de auto in. Voor hen was het dan ook even omschakelen, maar Dation maakt het werk voor ons een stuk eenvoudiger en sneller.”

Meteen oppakken

“Voor ons is het heel erg belangrijk om elke update functionaliteit op te leveren waar de gebruikers echt op zitten te wachten”, vertelt Wouter Eijkelenkamp van Dation. “Door middel van de Dation Dollars hebben wij geleerd welke van onze ideeën de meeste waarde toevoegen aan de rijscholen die met ons werken. Alle ideeën krijgen een plek op onze roadmap voor de 2018-ontwikkelingen. Op de onderdelen met de meeste Dollars Dation gaan we op korte termijn de eerste stappen te zetten. Zo worden in de komende twee weken al de eerste twee ideeën opgeleverd”.

Lees ook: Rijschool Rijweg 5 jaar verder: ‘Altijd weer zin om naar een leerling toe te rijden’

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Thu, 01 Feb 2018 08:51:23 +0000




Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt