Vraag naar diesel neemt af: Toyota stopt met leveren dieselauto’s

By 10 maart 2018Nieuws, Verkeerspro

Toyota stopt dit jaar nog met het leveren van dieselauto’s in Europa. Dat heeft topman Johan van Zyl van Toyota Motor Europe dinsdag laten weten op de jaarlijkse autobeurs in Genève. De vraag naar hybride modellen van Toyota is vele malen hoger dan de vraag naar dieselauto’s.

“Een sterke vraag naar de hybride versies van Toyota’s volumemodellen heeft het merk doen besluiten in 2018 langzaam te stoppen met de levering van dieselmotoren in personenauto’s”, laat Toyota weten. De vraag naar dieselauto’s van Toyota is gekelderd. Dit aandeel bedroeg vorig jaar slechts 10 procent, terwijl het bij hybride modellen om maar liefst 41 procent gaat: een stijging van 38 procent ten opzichte van een jaar eerder.

In 2016 besloot Toyota al de C-HR niet meer als diesel te leveren. Nu is hetzelfde besluit genomen voor de Auris. Alleen de bedrijfswagens Hilux, Proace en de Land Cruiser blijven voorlopig leverbaar als diesel.

Verbod op diesels

Dieselauto’s worden al in veel Europese steden geweerd vanwege de uitstoot. In Duitsland bepaalde de rechter vorige week dat steden oudere dieselmodellen mogen weren. In Nederland zijn er ook weer nieuwe ontwikkelingen. Na Amsterdam, Utrecht en Rotterdam komt ook Arnhem met een milieuzone voor personenauto’s.

Het gaat in Arnhem ook meteen om de strengste maatregel: vanaf volgend jaar mogen dieselauto’s die voor 2004 geproduceerd zijn niet meer het centrum in. Diesels van voor 2006 mogen alleen het centrum in als ze aan bepaalde Europese eisen voldoen.

Lees ook: ‘Elektrisch rijden nu echt mogelijk voor rijscholen’

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Wed, 07 Mar 2018 09:26:01 +0000




Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt