Kamerlid Von Martels: CBR mag niet verrast zijn door groei

By 23 april 2018Nieuws, Verkeerspro

Kamerlid Maurits von Martels (CDA) vraagt minister Cora van Nieuwenhuizen om opheldering over de wachttijden bij het CBR. Hij wil van de minister van Infrastructuur en Waterstaat weten welk deel van de wachttijden wordt veroorzaakt door de rijscholen met een laag slagingspercentage. Ook stelt hij dat het CBR niet verrast mag zijn door de grotere vraag naar examens.

Vorige week kondigde het CBR nieuwe maatregelen aan om de lange wachttijden terug te dringen. Zo wil de organisatie gepensioneerde examinatoren inzetten. Leerlingen worden geadviseerd bewuster te kiezen voor een ‘goede’ rijschool. Momenteel rijden er 1.500 rijscholen rond met een slagingspercentage van maximaal 30 procent. De lage slagingspercentages zijn volgens het CBR een van de oorzaken van het capaciteitsprobleem bij de examens, naast de sterke stijging van de vraag naar examens.

Geen verrassing

Von Martels stelt onder meer dat de geconstateerde groei van de vraag naar examens geen verrassing mag zijn voor het CBR. Hij wil van de minister weten waarom het CBR dan toch zo verrast is door de groei. Ook vraagt hij of het CBR de achterstanden werkelijk gaat inlopen.

Verder vraagt hij Van Nieuwenhuizen of de keuze voor een goede rijschool echt zal bijdragen aan het terugdringen van de wachttijden. Ook wil hij weten welk deel van de wachttijden veroorzaakt wordt door de keuze voor slechte rijscholen. Daarnaast verzoekt hij de minister een lijst met namen bekend te maken van de 1.500 rijscholen met een laag slagingspercentage.

Foto: CDA

Lees ook: Nieuwe maatregelen CBR tegen wachttijd: ‘Lage slagingspercentages zijn schrijnend’

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Mon, 16 Apr 2018 09:16:58 +0000
Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt