LBKR houdt informatieavond over broodfonds

By 23 april 2018Nieuws, Verkeerspro

Beroepsgroep LBKR houdt 7 juni een informatieavond over een broodfonds voor rijschoolhouders. Tijdens deze avond worden aanwezigen bijgepraat over wat een broodfonds inhoudt en welke voordelen het heeft voor ondernemers. De bijeenkomst vindt plaats in Waarder, nabij Woerden.

Bij een broodfonds verenigen ondernemers zich in een groep, variërend van dertig tot vijftig leden, die allemaal een maandelijks bedrag inleggen. Raakt een van de ondernemers arbeidsongeschikt dan krijgt hij of zij een bedrag van dit fonds uitgekeerd.

Anders dan verzekering

Tijdens de informatieavond zijn de Broodfondsmakers aanwezig om te vertellen over het concept, de voordelen en wat de kosten ervan zijn.  Ook komt rijschoolhouder Ap Otto aan het woord. Hij heeft enkele jaren geleden in de regio Dordrecht een broodfonds opgericht. Vanwege de grote belangstelling wordt er zelfs een tweede opgezet.

“Voor zzp’ers is een arbeidsongeschiktheidsverzekering vaak erg duur. Met het broodfonds heb je toch nog een vangnet bij ziekte”, vertelt Otto. “Bovendien komt je maandelijkse inleg op een aparte rekening te staan. Als je uit het broodfonds stapt, krijg je ook je tegoed weer mee. Bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je je geld kwijt.” De rijschoolhouder heeft positieve ervaringen met het concept. “Helaas heb ik zelf ook gebruik moeten maken van het broodfonds. Doordat ik ernstig ziek ben geweest, heb ik een aantal maanden geen inkomsten gehad.” Het broodfonds was voor hem een uitkomst.

Aanmelden

De informatieavond vindt plaats aan de Prinses Maximalaan 2 in Waarder en begint om 19.00 uur met de inloop; de presentatie begint om 19.30 uur. De kosten bedragen 10 euro per persoon, contant te betalen tijdens de avond. Aan het eind van het programma is er een mogelijkheid tot inschrijven. Aanmelden voor de informatieavond kan via deze link.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Tue, 17 Apr 2018 06:37:36 +0000
Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt