Nationaal Rijschool Congres: zijn rijscholen in de toekomst nog nodig?

By 23 april 2018Nieuws, Verkeerspro

De ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto’s gaan razendsnel. Steeds meer auto’s worden uitgerust met functies die de taak van de bestuurder overnemen. Zijn rijscholen in de toekomst nog wel nodig? En zo ja, hoe ziet een rijles er dan uit? Tijdens het Nationaal Rijschool Congres gaan we dieper in op dit thema. Het congres vindt plaats tijdens de Nationale Rijschooldag op 18 september 2018 in Autotron in Rosmalen, georganiseerd door vakblad RijschoolPro.

Een automobilist kan steeds meer taken overdragen aan de auto. Wat voor gevolgen heeft dat voor de rijlessen? Hoe ziet straks het theorie- en praktijkexamen eruit? En in wat voor lesauto’s moeten rijschoolhouders investeren? Tijdens het Nationaal Rijschool Congres gaan we op zoek naar antwoorden aan de hand van verschillende sprekers en een paneldiscussie.

Aanmelden als spreker

Op dit moment zijn we bezig met de invulling van het programma. Denk je dat jouw kennis, ervaring of onderzoek een bijdrage kan leveren aan het congres? Dan vragen wij je een paper van circa 250 woorden in te sturen. Dat kan tot en met 18 mei.

De partijen met de meest relevante bijdragen worden uitgenodigd deel te nemen aan het congres. Uiterlijk 7 juni krijg je feedback op je inzending. Je kunt het formulier invullen op de website van het Nationaal Rijschool Congres en onderaan dit artikel.

Workshops

Het kan ook zijn dat je graag een bijdrage levert over een ander onderwerp dat gerelateerd is aan de rijschoolbranche. In de middag vinden er workshops plaats over uiteenlopende onderwerpen die interessant zijn voor (aankomende) rijschoolhouders en rijinstructeurs. Wil je graag een workshop geven? Vul dan het onderstaande formulier in.

Nationale Rijschooldag

De Nationale Rijschooldag is de opvolger van de Lesauto Testdag, het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche. De Nationale Rijschooldag heeft dit jaar niet alleen een nieuwe naam maar ook een nieuwe opzet én een nieuwe locatie: Autotron in Rosmalen.

Bezoekers kunnen deze dag uiteraard nog steeds tientallen potentiële lesauto’s testen. Daarnaast zijn toeleveranciers aanwezig om hun nieuwste producten en diensten te tonen. Rijschoolhouders en instructeurs kunnen zich laten informeren tijdens het congres in de ochtend en workshops in de middag. Bezoekers kunnen zich binnenkort inschrijven voor het evenement en het congres. Hier volgt later nog een bericht over.

Wil je je aanmelden als spreker? Meld je dan aan via onderstaand formulier.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Mon, 16 Apr 2018 10:03:52 +0000
Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt