CBR geeft preview van nieuwe website met rijschoolkiezer

By 4 mei 2018Nieuws, Verkeerspro

De nieuwe website van het CBR wordt dit voorjaar gelanceerd. Het CBR geeft alvast een beeld van de vormgeving en de inhoud van de website. Met een rijschoolkiezer moeten de rijschoolgegevens voor leerlingen toegankelijker worden. Hiermee moet het voor consumenten makkelijker worden gemaakt om voor een goede rijschool te kiezen.

De nieuwe site gaat binnenkort live. Daar vinden jongeren makkelijker informatie over rijscholen. Het betreft dezelfde informatie die nu op rijschoolgegevens staat, maar dan met filters en in een volgorde die ze zelf kiezen. “Het grote verschil is dat kandidaten daar straks gemakkelijker in kunnen zoeken. Zo kunnen ze de data sorteren op onder andere een rijschool in de buurt, het aantal examens en ook het slagingspercentage”, liet woordvoerster Irene Heldens eerder weten.

Slagingspercentage

Het CBR heeft al meerdere keren benadrukt dat het voor consumenten belangrijk is voor een goede rijschool te kiezen. “Natuurlijk weten we dat het slagingspercentage niet zaligmakend is. Het is echter wel iets om goed op te letten”, aldus het CBR. “1.500 rijscholen hebben een slagingspercentage van nog geen 30 procent: zeven op de tien van hun leerlingen zakt. Dat vinden we veel.”

Naast de aanpassing van de look-and-feel van de website, krijgt deze ook een frisse en moderne uitstraling. Ook moet de website makkelijker leesbaar worden via mobiel. Verder belooft het CBR dat consumenten via de nieuwe site sneller een antwoord krijgen op hun vraag.

Lees ook: Nieuwe maatregelen CBR tegen wachttijden: ‘Lage slagingspercentage zijn schrijnend’

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Mon, 30 Apr 2018 07:32:17 +0000




Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt