Dode bij aanrijding tussen lesauto en trein

By 4 mei 2018Nieuws, Verkeerspro

Bij een aanrijding tussen een lesauto en een trein is dinsdagochtend in Bussum zeker één persoon om het leven gekomen. Het gaat om een van de twee inzittenden van de lesauto. De politie wil nog niet bevestigen of het om de leerling of de rijinstructeur gaat. Het Algemeen Dagblad concludeert echter dat  instructeur is omgekomen, nadat de redactie videobeelden heeft gezien van het ongeluk.

Het ongeval gebeurde om 11.15 uur op een bewaakte spoorwegovergang aan de Herenstraat in Bussum. Eén van de twee inzittenden kon op tijd de auto verlaten. De andere persoon niet. Deze is overleden. Onder de ruim 140 inzittenden van de trein zijn geen gewonden.

Videobeelden

Een omstander heeft het tafereel gefilmd en de beelden overgedragen aan de politie. Volgens het AD, dat de beelden heeft gezien, is te zien dat de lesauto op het spoor tot stilstand komt. De motor van de blauwe leswagen lijkt af te slaan. De spoorbomen komen vervolgens naar beneden. Na enkele seconden stapt een jonge vrouw uit de auto, aan de kant van de bestuurder. Voor de rijinstructeur was het echter te laat.

Het gebeurde allemaal op enkele meters afstand voor de ogen van het meisje, dat even later in shock wordt opgevangen. Het AD heeft de beelden niet gepubliceerd.

Ongeval lesauto en trein in Bussem. foto AS Media

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Tue, 01 May 2018 10:34:26 +0000




Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt