Rijinstructeur krijgt examenuitslag niet meer in auto te horen

By 16 mei 2018Nieuws, Verkeerspro

Rijinstructeurs krijgen de uitslag van het praktijkexamen niet meer in de lesauto te horen. De examinator doet uitsluitend aan tafel in het CBR-centrum een uitspraak over de uitslag. Volgens het CBR storen examenkandidaten zich aan het feit dat ze soms buiten de auto moeten wachten tot de examinator de instructeur heeft geïnformeerd. 

De nieuwe regel gaat in per 1 juni. Het CBR wil hiermee  ‘open en transparant communiceren naar alle betrokkenen’. Uit een klantenonderzoek bleek dat examenkandidaten zich storen aan het meedelen van de uitslag in de auto. Zij moeten dan buiten de auto wachten tot de examinator de instructeur heeft geïnformeerd. “Daarbij kan bij hen de schijn ontstaan van mogelijke beïnvloeding. Dat wil het CBR vermijden. Want de examinator bepaalt de uitslag altijd onafhankelijk”, aldus het CBR.

Aanvullende toelichting

Als de examenuitslag aan tafel wordt gegeven, kan de examinator direct uitleg geven. In het geval dat een instructeur na het eindgesprek een aanvullende toelichting wil, kan hij zijn kandidaat vragen om even plaats te nemen in de wachtruimte. Vervolgens kan hij samen met de examinator bepalen of het gesprek meteen kan worden voortgezet of op een ander geschikt moment.

Lees ook: ‘Vraag gepensioneerde instructeurs om bij te springen als examinator’

Bron: Verkeerspro Auteur: Nadine Kieboom Publicatie datum: Tue, 15 May 2018 07:42:14 +0000

Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt