Video: lesauto weet spookrijder op het nippertje te ontwijken

By 6 juni 2018Nieuws, Verkeerspro

Een rijinstructeur is samen met een leerling op de A4 ternauwernood ontkomen aan een botsing met een spookrijder. Toen zij bij Den Haag de snelweg verlieten, kwam een auto hen tegemoet in de bocht van de uitvoegstrook. De instructeur kon net op tijd ingrijpen.

“We verlieten de A4 en zagen de auto op ons afkomen. We schrokken ons rot”, vertelt rijinstructeur Tolga Cav van rijschool Delfin aan Omroep West. “Wij reden nog met 70 à 80 kilometer per uur en de andere auto zeker 60 kilometer per uur. Het was levensgevaarlijk.”

Volgens Cav was de leerling geshockeerd. De instructeur kon door een greep aan het stuur de tegenligger ontwijken en heeft vervolgens de lesauto aan de kant gezet. Daar heeft hij de leerling gerustgesteld. “Ik ben blij dat het niet al te druk was op de snelweg. Die gast uit de andere auto zou er nog een paar lessen bij moeten krijgen.”

Beelden

De politie gaat kijken of het kenteken van de auto is te achterhalen. De instructeur krijgt overigens de complimenten van de politie. “Ze zijn echt door het oog van de naald gekropen”, aldus de woordvoerder tegenover de omroep.

De rijinstructeur heeft beelden vrijgegeven van het voorval:

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Mon, 04 Jun 2018 13:48:45 +0000




Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt