100-jarige Limburgse rijdt nog dagelijks auto

By 11 augustus 2018Nieuws, Verkeerspro

De 100-jarige Adrie Bos-de Ridder stond er zelf ook van te kijken: haar rijbewijs is onlangs weer verlengd met vijf jaar. “Op het gemeentehuis werd ik gefeliciteerd; dit hadden ze nog nooit meegemaakt”, vertelt ze aan De Limburger.

“Ik dacht: misschien krijg ik een jaartje”, zo vertelt de Zuid-Limburgse tegen de krant. “Eigenlijk heb ik daar ook niks voor hoeven te doen, kreeg alleen een korte medische keuring.” Mevrouw Bos-de Ridder beseft dat ze boft met haar gezondheid. Ze slikt geen medicijnen en woont zelfstandig, alleen komt er eens per twee weken een thuishulp.

Snelwegen

De 100-jarige vult haar dagen met gym, thai chi, een bezoek aan de kapper, bridgen en autorijden in Zuid-Limburg. “Overdag ben ik heel veel weg. Je kunt maar het beste bezig blijven.” Haar jongste dochter van 71 woont met haar man in Groningen, maar komt eveneens geregeld langs. Zelf rijdt ze sinds haar 84e niet meer naar Groningen. “Autorijden doe ik graag, maar niet meer zo ver en snelwegen ontwijk ik. Als ik merk dat ik onzeker word, dan stop ik acuut.”

Bron foto: De Limburger

Lees ook: ‘Rijvaardigheid moet leidend zijn bij verplichte rijtest’

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Mon, 06 Aug 2018 10:45:04 +0000




Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt