Dit zijn de workshops op de Nationale Rijschooldag 2018

By 11 augustus 2018Nieuws, Verkeerspro

De workshops van de Nationale Rijschooldag op 18 september 2018 zijn bekend. Met een breed scala aan onderwerpen zijn de sessies voor zowel de grote als kleinere opleiders interessant. Om verzekerd te zijn van een plekje, kunnen bezoekers zich al aanmelden per sessie.

Naast het testen van lesauto’s, het Nationaal Rijschool Congres én de Rijschoolbeurs, zijn de workshops een belangrijk onderdeel van de Nationale Rijschooldag. In verschillende sessies krijgt de branche praktische tips en worden ze bijgepraat over ontwikkelingen binnen de rijschoolbranche. Deze zevende editie van het evenement vindt plaats bij Autotron in Rosmalen.

Code 95

Op het gebied van Code 95 hebben rijschoolhouders veel last van prijsconcurrentie. Dit maakt het moeilijk voor opleiders om zich te onderscheiden op basis van service en kwaliteit. Hoe haal je als rijschoolondernemer nieuwe bedrijven binnen, zonder te veel korting te geven? Yana Ivanova van Rijschool Media2Go geeft belangrijke tips.

Gevaarherkenning

Chris Verstappen, directeur van Verjo, gaat in op het theorie-onderdeel gevaarherkenning: een onderwerp waar internationaal veel ontwikkelingen in zijn. In de workshop laat Verstappen de verschillende oplossingen en toepassingen uit de wereld zien. Wat werkt wel en wat werkt zeker niet?

App-ongeluk

Stichting Yannick draagt de naam van de 21-jarige Yannick Frijns. Op 30 maart 2016 werd ze op haar fiets aangereden door een automobiliste die was afgeleid door haar telefoon. Een dag later overleed Yannick.
Ouders Frank Frijns en Lauranne Jansen hebben een stichting opgericht waarmee ze afleiding in het verkeer op de agenda proberen te krijgen. Tijdens de Nationale Rijschooldag gaan ze in gesprek met rijinstructeurs.

Brancheverenigingen

Binnen de rijschoolsector bestaan drie brancheverenigingen: FAM, Bovag en VRB. Daar is belangengroep LBKR recentelijk bijgekomen. Wat is hun toegevoegde waarde? In hoeverre werken zij samen? FAM, VRB en LBKR gaan het gesprek met de aanwezigen graag aan.

Praktijkbegeleiding

Vanwege de grote interesse vorig jaar, staat IBKI opnieuw op het programma. IBKI-examinatoren Marcel Disselköter en Rob Sauvé geven uitleg over wat er wel en juist niet wordt verwacht van rijinstructeurs tijdens de Praktijkbegeleiding. Tijdens de presentatie nemen zij aan de hand van ervaringsvoorbeelden stap voor stap het beoordelingsprotocol door.

Interesse in een of meerdere workshops? Meld je dan aan voor het evenement via de registratiepagina. Ben je al geregistreerd? Dan kun je per workshop aangeven of je erbij wilt zijn.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Wed, 08 Aug 2018 10:53:55 +0000




Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt