Bijzondere video: BMW demonstreert volledig zelfrijdende motor

By 18 september 2018Nieuws, Verkeerspro

BMW wil motorrijden veiliger maken door middel van zelfrijdende technologieën. In een video toont de Duitse onderneming hoe een autonome motor van BMW Motorrad zelf wegrijdt, bochten neemt en tot stilstand komt op het circuit in het Franse Mirames.

Motorrijden is veel gevaarlijker dan autorijden. Motorrijders sterven 28 keer zo vaak als bestuurders van auto’s. Daarom vindt BMW het zaak om motorrijden veiliger te maken. Een van de manieren om dat te doen, is om autonome technologieën te implementeren op motoren. Dat wil niet zeggen dat er plannen zijn om volledig zelfrijdende motoren te maken. In plaats daarvan moet de technologie de basis vormen voor toekomstige systemen en functies om motorrijden nog veiliger te maken.

Prototype

Volgens BMW is het doel van de prototype om ‘extra kennis te verzamelen met betrekking tot rijdynamiek om gevaarlijke situaties vroegtijdig te detecteren’. Op die manier kan de technologie de bestuurder ondersteunen en bepaalde manoeuvres veiliger maken, zoals het afslaan op kruispunten.

De Duitse organisatie presenteerde de eerste zelfrijdende motor vorige week tijdens de BMW Mottorrad Techdag 2018. BMW werkt al meer dan twee jaar aan zelfrijdende motoren en het resultaat is te zien in de video. Een BMW-model R1200GS legt het circuit van BMW af in Mirames. De motor kan zelf wegrijden, optrekken, bochten nemen en afremmen tot stilstand. Het is niet bekend wanneer de eerste motoren op de markt komen.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Redactie
Publicatie datum: Fri, 14 Sep 2018 12:34:40 +0000
Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht