Bouw nieuwe snelweg A24 van start

By 18 september 2018Nieuws, Verkeerspro

Minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) geeft maandag het startsein voor de aanleg van de nieuwe snelweg: de A24. De nieuwe snelweg in de regio Rotterdam wordt ook wel de Blankenburgverbinding genoemd en verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg.

De A24 is 4 kilometer lang en moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer tussen de Rotterdamse haven en het achterland. De Blankenburgverbinding bestaat onder meer uit de aanleg van een autosnelweg van 2×3 rijstroken, een landtunnel,  en een tunnel onder de Nieuwe Waterweg. Ook wordt de A20 wordt tot aan het Kethelplein verbreed.

Missing link

“Met deze nieuwe Rijksweg leggen we een missing link in ons wegennet aan”, stelt Van Nieuwenhuizen in een persverklaring. “We verbeteren de bereikbaarheid van de grootste haven van Europa haven en onze industrie. Hierdoor neemt de drukte op de A15 en de Beneluxcorridor af en worden ook de wegen in en om de stad minder zwaar belast. We investeren in een cruciaal stuk infrastructuur en dat is in een regio waar zoveel mensen werken en wonen hard nodig.”

De nieuwe rijksweg wordt in 2024 opengesteld. Het grote wegproject gaat 1,2 miljard euro kosten. Meer informatie is te vinden op de speciale website van de nieuwe snelweg.

Artist's impression Rijkswaterstaat

Artist’s impression Rijkswaterstaat

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Mon, 17 Sep 2018 07:10:50 +0000
Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht