Drukbezochte én zonnige Nationale Rijschooldag

By 24 september 2018Nieuws, Verkeerspro

Met bijna duizend registraties kan de organisatie van de Nationale Rijschooldag opnieuw terugkijken op een succesvolle editie. Het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche werd dinsdag gehouden bij Autotron in Rosmalen. 

Het was de zevende editie van de Nationale Rijschooldag, voorheen bekend als de Lesauto Testdag. Autotron Rosmalen bleek een ideale locatie voor dit evenement. Op het buitenterrein van het voormalig automuseum stonden in totaal zo’n honderd auto’s en motoren opgesteld van veertien verschillende automerken. Daarnaast waren ook andere voertuigen uit te proberen, zoals de speed pedelec, een supersnelle e-bike.

Lesauto van het Jaar

Na het maken van een testrit konden rijinstructeurs een beoordelingsformulier invullen op verschillende onderdelen: het uiterlijk design, het bedieningsgemak, de binnenruimte en het zitcomfort, het stuurgedrag en het zicht rondom. De Seat Ateca kreeg werd met een 9 als beoordeling uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar 2019. De Seat Ateca volgt hiermee de Nissan Qashqai op, die vorig jaar het hoogste cijfer (8,8) kreeg van de branche.

Congres en workshops

Tijdens de eerste editie van het Nationaal Rijschool Congres namen diverse sprekers de congresdeelnemers mee in het thema ‘rijles van de toekomst’. Wat betekent de ontwikkeling van de zelfrijdende auto’s voor de rijschoolbranche? Is er nog wel rijles nodig en zo ja, hoe komt een rijopleiding er in de toekomst uit te zien? Er werd onder meer gesproken over ADAS, de automaatcode en het rijbewijs voor de zelfrijdende auto.

Daarnaast konden de bezoekers zes verschillende interactieve workshops bezoeken. Stichting Yannick opende het workshop-programma en ging in gesprek met de branche over de gevolgen van appen achter het stuur. Bezoekers kregen verder onder meer informatie over Code 95, gevaarherkenning in het theorie-examen, rijtesten van het CBR en tips voor de IBKI-praktijkbegeleiding.

Beurs

Op de Rijschoolbeurs konden bezoekers zich onder meer laten informeren bij toeleveranciers en kennismaken met hun producten. Zo konden zij een rijsimulator uitproberen, kennismaken met Virtual Reality of zich laten informeren bij partijen als IBKI, brancheverenigingen, softwareleveranciers, opleiders en uitgeverijen.

Meer verslagen en fotoalbums binnenkort op RijschoolPro.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Wed, 19 Sep 2018 12:39:09 +0000




Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht