Gaat de Tweede Kamer deze week eindelijk de WRM bespreken?

By 24 september 2018Nieuws, Verkeerspro

De rijschoolbranche is deze week twee keer onderwerp van gesprek in de Tweede Kamer. Dinsdag 25 september wordt het functioneren van het CBR besproken door de commissie Infrastructuur en Waterstaat. Maar het belangrijkste staat voor donderdag 27 september op de agenda: dan wordt de WRM  plenair behandeld. 

Na talloze malen te zijn uitgesteld, lijkt het donderdag eindelijk te gebeuren: de politiek gaat spreken over de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM). Dat debat gaat plenair plaatsvinden. De politieke partijen SP, D66, PvdA, VVD, PVV en CDA hebben hiervoor spreektijd aangevraagd. Het debat begint om 10.15 uur en is live te volgen via de website van de Tweede Kamer.

Evaluatie CBR

Dinsdagavond vanaf 18.00 u bespreekt de Tweede Kamer-commissie Infrastructuur en Waterstaat het functioneren van het CBR. Aanleiding is de vijfjaarlijkse evaluatie van het CBR dat onlangs is gepubliceerd. Een van de uitkomsten was dat het CBR zich naar verhouding veel bezighoudt met de primaire taken en te weinig met innovatie. Daarnaast moet het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat meer de regie op zich nemen als beleidsverantwoordelijke én eigenaar van het CBR.

Daarnaast staan de wachttijden bij het CBR voor de praktijkexamens en de gezondheisverklaringen op de agenda. CBR-directeur Petra Delsing heeft eerder een brief gestuurd aan het ministerie met de maatregelen die de organisatie neemt om de wachttijden aan te pakken. De brief is onderdeel van het debat. Ook deze vergadering is dinsdagavond live te volgen.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro Auteur: Nadine Kieboom Publicatie datum: Mon, 24 Sep 2018 09:19:51 +0000

Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt Autorijlessen Utrecht Stacaravan kopen Utrecht Nagelstudio de Meern Nagelstudio Woerden Nagelstudio Vleuten Nagelstudio Utrecht Online Marketingbureau Utrecht