Vriendendienst bij theorie-examen pakt slecht uit voor Boxtelaar

By 8 april 2019Nieuws, Verkeerspro

Het was zijn vriend tot drie keer toe niet gelukt te slagen voor het theorie-examen van het CBR. Daarom bood een 26-jarige man uit Boxtel aan om het namens hem te proberen. Dat plan mislukte. De man is vorige week veroordeeld tot 30 dagen cel en een taakstraf van 60 uur. 

De Boxtelaar had al een rijbewijs en dacht uit naam van zijn vriend gemakkelijk te kunnen slagen voor het theorie-examen. Op maandag 18 februari meldde hij zich bij het CBR-examencentrum in Rijswijk. Daar liet hij het identiteitsbewijs van zijn vriend zien.

De CBR-medewerker vertrouwde het niet omdat de foto behoorlijk afweek. De Boxtelaar werd toegelaten tot het examen, maar tegelijkertijd werd de politie ingeschakeld. Die wachtte de man na afloop op waarna hij uitleg mocht geven.

Gevolgen

De man vertelde dat hij dit als ‘vriendendienst’ had gedaan en dat hij niet wist dat dit strafbaar was. De officier van justitie was daar niet van onder de indruk. “Heeft u bedacht wat de gevolgen kunnen zijn als iemand onterecht een rijbewijs verstrekt krijgt? Dat kan de verkeersveiligheid ernstig in gevaar brengen.”

De politierechter besloot tot een gevangenisstraf van 30 dagen, waarvan 28 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van 60 uur. “Daarnaast is het wenselijk dat hij zijn theorie weer gaat ophalen”, meldt het Openbaar Ministerie, “want ook daarvoor bleek hij gezakt”.

Lees ook: Taakstraf voor inzet dubbelganger bij theorie-examen CBR

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Mon, 01 Apr 2019 14:56:43 +0000




Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht