Al 2.600 mensen met subsidie opgeleid tot chauffeur

By 19 november 2017Nieuws, Verkeerspro

Via het project ‘chauffeurs gezocht’ van het Sectorinstituut Transport en Logistiek (TLN) hebben 2.600 zij-instromers een baan gevonden in de transportsector. Dit maakte het instituut bekend tijdens de bijeenkomst ‘méér chauffeurs voor de sector’. Zij-instromers zijn mensen mensen die een overstap maken naar een nieuw beroep. Het project is inmiddels geëindigd en TLN doet een oproep aan de overheid om een nieuw plan mede te financieren.

De laatste maanden zijn er 1.100 extra chauffeurs opgeleid. Het project vergoedde 90 procent van de kosten van de rijopleiding en garandeerde een baan. De subsidie komt voor 80 procent vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer. Het project levert in maart 2018 de laatste chauffeurs aan. Voor die tijd hoopt TLN een nieuw plan te hebben, maar of dit dezelfde vorm gaat krijgen is niet duidelijk.

Oproep aan de overheid

De spanning op de arbeidsmarkt in de transportsector loopt verder op. Zowel de vervoersvraag als het aantal werknemers in de sector neemt snel toe. Doordat de arbeidsvraag sneller stijgt dan het personeelsaanbod zal de spanning op de arbeidsmarkt in de transport en logistiek de komende jaren verder oplopen. Het instituut ziet hiervoor verschillende oorzaken, zoals de aantrekkende economie, de vergrijzing en pensionering, en minder instroom vanuit het beroepsonderwijs.

TLN wil in 2018-2019 ruim 3.000 mensen laten instromen. Om dit grote aantal te bewerkstelligen doet het instituut een oproep aan de overheid. “De sector zal investeren in een financiële regeling voor de chauffeursopleiding voor de instromers. Om echter de grote benodigde aantallen te kunnen financieren roep ik de overheid op om deze regeling mede te financieren”, aldus Arthur van Dijk, voorzitter TLN.

Een woordvoerder van TLN laat weten dat er nog geen formeel voorstel is gedaan. “We hopen dat er geld beschikbaar is, we moeten het ijzer smeden nu net nog heet is.”

Lees ook:

Bron: Verkeerspro
Auteur: Willem de Hoog
Publicatie datum: Mon, 13 Nov 2017 14:07:47 +0000




Beginnen met rijlessen?

Autorijschool Leidsche Rijn , Autorijschool Woerden , Autorijschool Harmelen, Autorijschool Vleuten , Autorijschool Vleuterweide, Autorijschool De Meern, Autorijschool Montfoort, Autorijschool Veldhuizen, Autorijschool Utrecht ,Autorijschool Nieuwegein, Autorijschool IJsselstein, Autorijschool Zeist
Autorijschool Maarssen, Autorijschool Maarssenbroek, Autorijschool Overvecht, Autorijschool Zuilen, Autorijschool Kanalen eiland, Autorijschool Papendorp, Autorijschool Houten, Autorijschool Bilthoven, Autorijschool Breukelen, Autorijschool de Bilt